Izgő-Mozgó Kölyökklub

MOTTÓNK:



"Az értelmi fejlődés alapja a mozgás. A mozgások sikeressége táplálja az önbizalmat"




Bemutatkozás


Elérhetőségeink:
Név: Izgő-Mozgó Kölyökklub Egyesület 
Székhely: 6100, Kiskunfélegyháza, József Attila u. 13.
E-mail: izgomozgo@t-online.hu
Képviselő: Fekete Mária
Telefonszám: 06 20 533 1949
E-mail: feketemaria@gmail.com

Kisgyermekes szülőkből, nagyrészt pedagógusokból, óvónőkből álló baráti társaság összefogásával 2004-ben alapítottuk az egyesületet. Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink a család és a barátok bevonásával, értékes programokkal és sok mozgással töltsék a szabadidőt.


A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2004. május 7-én kelt Pk. 60.034/2004/4. számú végzése alapján, 2407. nyilvántartási szám alatt jegyzete be egyesületünket, feltüntetve annak közhasznú jogállását is.

A gyermeki lét alapeleme a játék és a mozgás, ezért „Játszónapokat” szervezünk gyermekeknek, amelyekkel ezt az igényt próbáljuk kielégíteni, minél több játék és sporteszköz használatával. Részt veszünk bölcsődei, óvodai és iskolai rendezvényeken, továbbá a speciális nevelési igényű gyermekek is nagy örömmel fogadják játékainkat.



Van egy ugráló várunk, egy nagyméretű trambulinunk, csúszdánk, ugráló labdáink, gólyalábak, tollas ütők, labdák, karikák, társas-játékok, alagutak, rollerek, görkorcsolyák, pingpongasztal és egyéb sportszerek. Kézműves foglalkozáshoz kellékek, zene és mesekazetták, cd-k. Ezeket a játékokat saját forrásból és adományokból gyűjtöttünk össze.

Ezek közül a legnépszerűbb az ugráló vár, a csúszda és a trambulin, mert miközben kielégítik a gyermekek szűnni nem akaró mozgásigényét, biztosítják az önfeledt, biztonságos, de mégis kimerítő mozgás örömét. Az ugrálás nagymértékben fejleszti a láb, a kar, valamint a törzs izomzatát. Javítja a koordinációt, az egyensúlyérzéket és a helyzetfelismerő, problémamegoldó képességet.

Várjuk az 1-5éves kisgyermekek jelentkezését CSALÁDI NAPKÖZINKBE, ahol csemetéje kiélvezheti egyesületünk minden előnyét teljes napi ellátással vagy alkalmi szolgáltatásként.